6 Kasım 2012 Salı

Dilemma ile yeniden Ozan Oganer..



Dantel denildiği zaman,eskiden gelinlik kızların çeyizlerinin vazgeçilmez parçası simgesi olmuş,el emeği, göz nuru işler akla gelirdi.Ev eşyalarının üzerinde kendini gösteren bu parçalar, günümüzde sanatçının kullanmasıyla yaratıcılığın bir parçası haline geliyor.
Ozan Oganer tanınan heykeltraşlardan.Kendisini çoğu heykeltraştan farklı kılansa bronz,ahşap,kil gibi vazgeçilmez olarak görünen heykel malzemelerinin yerine danteli kullanması.
Oganer'den "transparan" isimli sergisiyle haberdar olduğumu belirtmeliyim.Dantele karşı oluşmuş geleneksel algıyı kırıp,ona farklı bir algı yükleyerek,dantelin sanat alanında ki estetikliğini yansıtan çok iyi bir sanatçı olduğu göz ardı edilemez bir gerçek.Evlerin süsü dantel,Oganer'in eserleriyle kişilik kazanıyor bence.



Transparan,Gizli Bahçe isimli sergilerinin ardından şimdi de üçüncü kişisel sergisi olan Dilemma ile sanat severlerin karşısında olacak.Bu sergisindeki eserlerin diğerlerinden farkı dantelin dışında polyol isimli bir malzeme daha kullanıyor olması. 27 kasıma kadar Galeri Merkür de sergilenecekmiş. Kaçırılmaması lazım ama...!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder