22 Nisan 2012 Pazar

Ferzan Özpetek ile Şahane Misafir

Geçen hafta sinemada izlediğim filmlerden bir tanesi Ferzan Özpetek'in Şahane Misafir isimli filmiydi..Özellikle bu filminin konuşulmasındaki en önemli sebeplerden bir tanesi Cem Yılmaz'ın da filmin kadrosunda olmasıydı..Bir de film sahnelerine cukk!! diye oturmuş müzikler var ki bunların bir kısmı Sezen Aksu tarafından bestelenmiş..
Filmde, Pietro'nun aktör olma hevesi ve evindeki hayaletlerle olan iletişimi konu alınıyor..
Eski Türk filmlerinde olduğu gibi, artist olma umuduyla taşı toprağı altın olan İstanbul'a gidip kendini gösterirlerdi ya..Pietro da bu düşünceyi benimseyip Roma'ya gider geceleri kruvasan yaparak ekmek parasını kazanır gündüzleri de oyuncu seçmelerine katılır!!..
Bu arada tuttuğu evde başkaları da yaşamaktadır..Başta gerginlik korku yaratmış olsa da Pietro'da, sonrasında alışacaktır..nasıl olduğunu merak edenler gidip izlesin derim..
Filmde sofra sahnelerinin olması İtalya'daki bir film eleştirmeni tarafından tiye alınmış Özpetek yine yemek masasını gösteriyor diye..Eleştirilecek birşey bulamadığı kesin..köşesinde işleyecek konu bulamamış gereksiz bir ayrıntıya takılmış  diyorum ben!!
Bu arada film, İtalyan Sinema Akademisi tarafından verilen David Di Donatello ödüllerinde sekiz dalda aday gösterilmiş.Aday olduğu dallar arasında en iyi yönetmen ödülü de bulunuyor..Mayısın ilk haftası ödüller verilecekmiş..Bakalım ne olacakk!!
Filmin başarılı olması hepimizi mutlu edecektir..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder